Kabaču pankūkas ar avenēm
Nepieciešams
1 vidējs kabacis
1 ola
3...
Visticamāk vairumam šis salikums šķitīs neparasts, taču pēc pagaršošanas pārliecināsieties, ka recepte jāizmēģina vairākkārtīgi.
Nepieciešams:
Kvinoju izmērcē siltā ūdenī. Tad ņem divtik daudz ūdens, lej katliņā, ieber izmērcēto kvinoju un vāra aptuveni 20 minūtes.
Uz beigām pievieno sāli un garšvielas. Nokāš, ja nepieciešams, un noskalo zem auksta ūdens, lai kvinoja nesalīp.
Uz sakņu rīves sarīvē vārītas bietes, sajauc ar kvinoju un sastampātiem turku zirņiem.
Pievieno garšvielas, smalki sakapātus ķiplokus, olu un sajauc viendabīgā masā. Pa vienai karotei iejauc miltus. Masai jābūt nedaudz ķepīgai, lai ar slapjām rokām var izveidot plācenīšus.
Pannā sakarsē eļļu, ar slapjām rokām izveido plācenīšus un cep no abām pusēm zeltaini brūnus.