Kvinojas un biešu plācenīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Visticamāk vairumam šis salikums šķitīs neparasts, taču pēc pagaršošanas pārliecināsieties, ka recepte jāizmēģina vairākkārtīgi.

Nepieciešams:

  • 200 g vārītu biešu,
  • 150 g kvinojas,
  • 100 g konservētu turku zirņu,
  • 1 ola,
  • 3 ķiploka daivas,
  • 4-6 ēdamkarotes miltu,
  • šķipsna Provansas garšvielu,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kvinoju izmērcē siltā ūdenī. Tad ņem divtik daudz ūdens, lej katliņā, ieber izmērcēto kvinoju un vāra aptuveni 20 minūtes.

2

Uz beigām pievieno sāli un garšvielas. Nokāš, ja nepieciešams, un noskalo zem auksta ūdens, lai kvinoja nesalīp.

3

Uz sakņu rīves sarīvē vārītas bietes, sajauc ar kvinoju un sastampātiem turku zirņiem.

4

Pievieno garšvielas, smalki sakapātus ķiplokus, olu un sajauc viendabīgā masā. Pa vienai karotei iejauc miltus. Masai jābūt nedaudz ķepīgai, lai ar slapjām rokām var izveidot plācenīšus.

5

Pannā sakarsē eļļu, ar slapjām rokām izveido plācenīšus un cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri