Kvinojas un biešu plācenīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Visticamāk vairumam šis salikums šķitīs neparasts, taču pēc pagaršošanas pārliecināsieties, ka recepte jāizmēģina vairākkārtīgi.

Nepieciešams:

  • 200 g vārītu biešu,
  • 150 g kvinojas,
  • 100 g konservētu turku zirņu,
  • 1 ola,
  • 3 ķiploka daivas,
  • 4-6 ēdamkarotes miltu,
  • šķipsna Provansas garšvielu,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kvinoju izmērcē siltā ūdenī. Tad ņem divtik daudz ūdens, lej katliņā, ieber izmērcēto kvinoju un vāra aptuveni 20 minūtes.

2

Uz beigām pievieno sāli un garšvielas. Nokāš, ja nepieciešams, un noskalo zem auksta ūdens, lai kvinoja nesalīp.

3

Uz sakņu rīves sarīvē vārītas bietes, sajauc ar kvinoju un sastampātiem turku zirņiem.

4

Pievieno garšvielas, smalki sakapātus ķiplokus, olu un sajauc viendabīgā masā. Pa vienai karotei iejauc miltus. Masai jābūt nedaudz ķepīgai, lai ar slapjām rokām var izveidot plācenīšus.

5

Pannā sakarsē eļļu, ar slapjām rokām izveido plācenīšus un cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...