Lēcas man ļoti garšo. Konkrētā recepte tapusi, iedvesmojoties no risotto pagatavošanas pamatprincipiem, un man gribas teikt, ka rezultāts ir ļoti gards! Ja iespējams, tad vislabāk izmantot pašu gatavotu dārzeņu buljonu, jo tas ēdienam piešķir īpaši izteiksmīgu garšu. Par lēcām runājot, tās ir ļoti dažādas, un man patīk tādas, kas gluži nepaliek kā biezputra, tāpēc šim ēdienam izmantoju sarkanās lēcas. Taču, ja vēlas, var ņemt arī citas. Vienīgi ar brūnajām ir tā, ka tās mēdz savārīties putrā, ja kaut mazliet pārsniedz gatavošanas laiku.
Nepieciešams:
Ņem dziļu pannu, uzkarsē nelielu daudzumu eļļas, kurā apcep ļoti sīku sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Cep, līdz tie ir mīksti – galvenais nepārcept, lai nekļūtu brūni.
Pie apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pannā ber lēcas un nedaudz apcep, ik pa laikam apmaisot – apmēram pāris minūtes, tad pielej baltvīnu. Ļauj visam mazliet pasautēties un izgarot alkoholam.
Pēc tam lej klāt pusi karsta buljona, smalki sagrieztus kaltētos tomātus un sautē uz vidējas uguns. Sautēšanas laikā ik pa laikam pievieno buljonu, kamēr lēcas mīkstas. Ja buljons izbeidzies, to var aizvietot ar karstu ūdeni. Ja nepieciešams, pievieno sāli.