Lēcu un dārzeņu zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 500 g zaļo lēcu,
  • 4 kartupeļi,
  • 3 burkāni,
  • 2 tomāti,
  • 1 sīpols,
  • 2 ķiploka daivas,
  • 2 lauru lapas,
  • sāls un pipari – pēc garšas,
  • eļļa cepšanai,
  • 2 l buljona (var izmantot arī kubiņus).

Gatavošana:

1

Katlā uzkarsē eļļu un uz mazas liesmas apcep smalkos gabalos sagrieztus sīpolus un sakapātas ķiploka daivas. Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi, pievieno noskalotas lēcas un mazos gabaliņos sagrieztus tomātus, piemet lauru lapas. Dažas minūtes pacep, līdz tomāti sāk pašķīst.

2

Pielej daļu buljonu, lai nosegtu dārzeņus, un pavāra.

3

Katla saturam pievieno nomizotus, mazos gabaliņos sagrieztus burkānus, kartupeļus un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.

4

Ļauj zupai kādu brīdi zem vāka ievilkties un tad pasniedz ar krējumu un grauzdētu maizes šķēli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...