Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams (4 porcijām):
Katlā uzkarsē eļļu un uz mazas liesmas apcep smalkos gabalos sagrieztus sīpolus un sakapātas ķiploka daivas. Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi, pievieno noskalotas lēcas un mazos gabaliņos sagrieztus tomātus, piemet lauru lapas. Dažas minūtes pacep, līdz tomāti sāk pašķīst.
Pielej daļu buljonu, lai nosegtu dārzeņus, un pavāra.
Katla saturam pievieno nomizotus, mazos gabaliņos sagrieztus burkānus, kartupeļus un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.
Ļauj zupai kādu brīdi zem vāka ievilkties un tad pasniedz ar krējumu un grauzdētu maizes šķēli.