Ja vasarā gribas ko sātīgāku, bet gluži gaļas zupu negribas vārīt, tad varat izmēģināt šo varbūt mazliet eksotisko lēcu un paprikas zupu. Eksotisks šajā ēdienā ir kokosriekstu piens, taču, ja gadījumā neesat tā fani, pusi no receptē minētā daudzuma var aizvietot ar saldo krējumu.
Nepieciešams:
Katlā ielej eļļu, uzkarsē un apcep tajā nelielos gabaliņos sagrieztus seleriju kātus un smalki sagrieztu sīpolu – cep uz vidējas liesmas, kamēr dārzeņi mīksti (apmēram 5–8 minūtes).
Pievieno smalki sagrieztu čili piparu, sarīvētu ingveru, romiešu ķimenes un cep visu apmēram 1 minūti, tad pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, lēcas, kokosriekstu pienu, buljonu un vāra, kamēr paprika un lēcas ir mīkstas (apmēram 10 minūtes).
Noņem no uguns, mazliet atdzesē, tad visu sablenderē, pieliek sāli, piparus pēc garšas un vēlreiz uzvāra.