Lieliskais ukraiņu borščs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Sātīgu, garšīgu, tumīgu, karstu – ukraiņu nacionālo virumu nav kauns celt priekšā arī viesiem!

Nepieciešams:

  • 1 kg liellopa kaulu,
  • 700 g liellopa gaļas mīkstuma,
  • 2 bietes,
  • 350 g kāpostu,
  • 3–4 kartupeļi,
  • 2 burkāni,
  • 2 pētersīļa saknes,
  • 2 sīpoli,
  • 3–4 ķiploka daiviņas,
  • 4–5 ēdamkarotes tomātu pasta,
  • 2 sarkanas paprikas,
  • 90 g sviesta,
  • 200 g skābā krējuma,
  • 2 ēdamkarotes cukura,
  • 3 ēdamkarotes 9 % etiķa,
  • 50 g pētersīļu zaļumu,
  • lauru lapa, sāls,
  • melnie graudu pipari,
  • malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Aukstā ūdenī kārtīgi noskalo liellopu gaļas kaulus, tad applaucē ar karstu ūdeni. Kaulus liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un izvāra buljonu. Kaulus izņem, buljonu nokāš un atkal liek uz uguns.

2

Pēc tam, kad buljons uzvārījies, tajā liek gaļu un vāra, līdz tā gatava, tad gaļu izņem un sagriež gabaliņos.

3

Bietes notīra, sagriež salmiņos, apsāla, apslaka ar etiķi, samaisa un liek pannā, kurā izkausēts sviests. Bietes pārkaisa ar cukuru un sautē, līdz tās pusgatavas.

4

Burkānus, pētersīļu sakni un sīpolus notīra, sagriež salmiņos un apcep sviestā.

5

Vārošā buljonā liek kubiciņos sagrieztus kartupeļus, uzvāra. Pievieno smalki sagrieztus kāpostus un vāra 10–15 minūtes, tad zupai pievieno bietes, apceptos burkānus, selerijas sakni un sīpolus, tomātu pastu vai trīs gabaliņos sagrieztus tomātus, iztīrītu un salmiņos sagrieztu papriku. Pēc garšas pievieno sāli, nemaltus un maltus melnos piparus.

6

Visu uzvāra, samazina uguni un vāra vēl 5 minūtes. Pašās beigās borščam pievieno sasmalcinātus ķiplokus un iepriekš sagriezto vārīto gaļu. Katlu ar virumu noņem no uguns, 20–25 minūtes ļauj zupai nostāvēties. Pasniedz ar skābu krējumu un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...