Mājās piena mīklā gatavoti hotdogi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Jau vairāk nekā 60 gadus vasaras vidū, 23. jūlijā, ASV iedzīvotāji atzīmē Hotdogu dienu. Vēl neilgs laika ritums, un šī karstā uzkoda varēs svinēt savu 150. gadskārtu. Kāpēc nepamēģināt to pagatavot mājās?


Nepieciešams:

  • cīsiņi ietīšanai mīklā.

Ieraugam:

  • 50 g rauga,
  • 2 tējkarotes cukura,
  • 2–3 ēdamkarotes silta ūdens,

Mīklai:

  • 900–1000 g miltu,
  • 350 ml piena,
  • 70 ml augu eļļas,
  • 1 ola,
  • 2–3 ēdamkarotes cukura,
  • 1 tējkarote vai nedaudz mazāk sāls.

Gatavošana:

1

Raugu sadrupina mazākā trauciņā, pievieno pāris ēdamkarotes silta piena (ne karstāka par 30 °C), 1 tējkaroti cukura un 1 tējkaroti miltu, izmaisa un ļauj siltumā (ne vairāk par 30 °C) pastāvēt 10–20 minūtes, lai raugs sāk darboties.

2

Sasilda pārējo pienu – tik pat siltu, kā lika klāt raugam. Olu sakuļ un iekuļ pienā, pēc tam pielej klāt un izmaisa eļļu (ja vēlas, var eļļas vietā ņemt izkausētu un pēc tam atdzesētu siltu sviestu). Iemaisa cukuru un sāli, pēc tam – ieraugu. Iesijā miltus un mīca, līdz mīkla kļūst vijīga un vairs nelīp pie rokām. Ja nepieciešams, piesijā klāt vēl nedaudz miltu. Samīcīto mīklu bļodā pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt – mīklai tilpumā jāpalielinās 2–2,5 reizes un tajā iespiesta bedrīte lēni izlīdzinās.

3

Uzrūgušo mīklu plāni izrullē un sadala strēmelēs, kurās ietin cīsiņus vai citas desiņas pēc izvēles. Cep līdz 180–200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī gatavus. Var pasniegt ar trauciņu, kurā ievietots majonēze, sinepes, kečups vai kāda cita piemērota mērce.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pikniks

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...