Makaroni ar baklažāniem tomātu mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • makaroni pēc izvēles,
  • 1 baklažāns,
  • Parmas siers,
  • bazilika lapas,
  • augu eļļa cepšanai.

Mērcei:

  • 500 g tomātu,
  • 1−2 ķiploka daiviņas,
  • gabaliņš čili pipara,
  • 1 tējkarote cukura,
  • sāls, malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Makaronus uzvāra pēc ražotāja norādījumiem.

2

Baklažānus sagriež gabaliņos, apsāla un atstāj atsuloties. Pēc tam tos nospiež (šādi sagatavoti baklažāni cepoties uzsūks mazāk eļļas), un eļļā cep gatavus. Samaisa ar makaroniem.

3

Tomātus applaucē, tad tiem novelk miziņu un pašus sagriež gabaliņos. Ķiplokus nomizo, sasmalcina. Smalki sagriež čili piparu.

4

Pannā eļļā īsu brīdi apcep ķiplokus. Pievieno tomātus, cukuru. Cep, līdz tomāti ir mīksti, cepšanas laikā pēc garšas piemetot sāli, maltus melnos piparus.

5

Makaroniem un tomātiem pārlej tomātu mērci, pārkaisa ar sieru un bazilika lapiņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...