Makaroni ar kazas siera mērci un karamelizētu papriku Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Linda Tellgrena
Vērtējums:

Mīkstais kazas siers ir lieliska izejviela ātrai pastas mērces pagatavošanai. Ja kazas siers nav pieejams, to var aizstāt ar savu mīļāko krēmsieru, garšu izvēloties pēc savas gaumes.

Nepieciešams:

  • 50 g ciedru riekstu,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • sauja sakapātu pētersīļu,
  • 80 ml pirmā spieduma olīveļļas,
  • sāls,
  • eļļa cepšanai,
  • 1 liela vai 2 mazākas plānās strēmelītēs sagrieztas sarkanās paprikas,
  • 1 ēdamkarote cukura,
  • 1 tējkarote balzametiķa,
  • 500 g penne tipa makaronu (caurulītes tipa makaroni ar slīpiem galiem),
  • 200 g mīkstā kazas siera.


Gatavošana:

1

Pagatavo pētersīļu pesto – uz uzkarsētas pannas apgrauzdē ciedru riekstus tā, lai tie iegūtu viegli zeltainu nokrāsu; piestā liek ķiploka daiviņu, sakapātos pētersīļus un 30 gramus ciedru riekstu, pievieno pusi no olīveļļas un šķipsniņu sāls; visu saberž pēc iespējas viendabīgā masā, beigās pielej atlikušo olīveļļu un visu vēlreiz kārtīgi izmaisa.

2

Uzkarsētā eļļā uz pannas uz vidējas uguns apcep paprikas strēmelītes. Kad tās sāk kļūt mīkstas, pievieno cukuru, šķipsniņu sāls un balzametiķi. Samazina uguni un, ik pa laikam apmaisot, cep vēl 4–5 minūtes.

3

Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsnu sāls. Kad ūdens sācis burbuļot, pievieno makaronus un vāra, līdz tie ir kļuvuši gandrīz mīksti jeb al dente, kā saka itālieši. Nokāš ūdeni un liek makaronus vidēja izmēra bļodā. Pievieno kazas sieru un maisa, līdz siers kļuvis mīksts un izveidojis mērci makaroniem. Iemaisa pētersīļu pesto, liek uz šķīvjiem. Uz katra no šķīvjiem kārto sesto daļu karamelizētās paprikas. Pārber ar atlikušajiem ciedru riekstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni, Veģetāri