Makaronu sacepums ar ķirbju biezeni Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Sākoties aukstākam laikam, arī ēdienkartē ir vēlēšanās iekļaut kaut ko sātīgāku un sildošāku. Šis ir vienkārši pagatavojams makaronu sacepums ar rudens karali – ķirbi. Es šim ēdienam sāli nepievienoju, jo man pietiek ar to sāļumu, ko dod tādas sastāvdaļas kā Parmas siers jeb parmezāns, saulē kaltēti tomāti un mazsālīta rikota.

 

Nepieciešams:

  • 180–200 g makaronu izstrādājumu (es izmantoju nūdeles «farfalle» – izskatās kā lentītes, bet var lietot arī citus),
  • 1 ēdamkarote olīveļļas,
  • 400–500 g ķirbju biezeņa (biezeni iegūst, ķirbi tvaicējot vai izcepot cepeškrāsnī un pēc tam sablenderējot,)
  • 200 rikotas siera,
  • 100–150 g jogurta bez piedevām,
  • 1 liela ola,
  • pa šķipsnai svaigi maltu melno piparu, malta ingvera un svaigi rīvēta muskatrieksta,
  • 2 lielas ķiploku daiviņas,
  • 4–6 saulē kaltēti tomāti,
  • sauja svaiga bazilika,
  • 70 g Parmas siers (vai kāda cita cietā siera),
  • 50 g Indijas vai kādu citu riekstu.

Gatavošana:

1

Izvēlētos makaronu izstrādājumus izvāra gandrīz gatavus, t.i., apmēram par 4–5 minūtēm mazāk, nekā rakstīts uz paciņas. Makaronus noskalo, pārlej ar olīveļļu un visu izmaisa. Atstāj atdzist.

2

Kamēr vārās makaroni, bļodā ieliek ķirbju biezeni, rikotu, jogurtu, olu un visu samaisa. Pievieno garšvielas, sīki sasmalcinātu ķiploku, sagrieztus saulē kaltētos tomātus, sasmalcinātu baziliku un apmēram 3/4 uz smalkas rīves sarīvēta siera. Vēlreiz visu izmaisa. Pievieno makaronus un izmaisa, līdz tie visi ir pārklājušies ar sagatavoto maisījumu.

3

Liek cepamajā formā, pārber ar atlikušo sieru un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 25–35 minūtes vai kamēr sacepuma virsma ir gaiši brūna.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sacepumi, Makaroni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...