Sākoties aukstākam laikam, arī ēdienkartē ir vēlēšanās iekļaut kaut ko sātīgāku un sildošāku. Šis ir vienkārši pagatavojams makaronu sacepums ar rudens karali – ķirbi. Es šim ēdienam sāli nepievienoju, jo man pietiek ar to sāļumu, ko dod tādas sastāvdaļas kā Parmas siers jeb parmezāns, saulē kaltēti tomāti un mazsālīta rikota.
Nepieciešams:
Izvēlētos makaronu izstrādājumus izvāra gandrīz gatavus, t.i., apmēram par 4–5 minūtēm mazāk, nekā rakstīts uz paciņas. Makaronus noskalo, pārlej ar olīveļļu un visu izmaisa. Atstāj atdzist.
Kamēr vārās makaroni, bļodā ieliek ķirbju biezeni, rikotu, jogurtu, olu un visu samaisa. Pievieno garšvielas, sīki sasmalcinātu ķiploku, sagrieztus saulē kaltētos tomātus, sasmalcinātu baziliku un apmēram 3/4 uz smalkas rīves sarīvēta siera. Vēlreiz visu izmaisa. Pievieno makaronus un izmaisa, līdz tie visi ir pārklājušies ar sagatavoto maisījumu.
Liek cepamajā formā, pārber ar atlikušo sieru un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 25–35 minūtes vai kamēr sacepuma virsma ir gaiši brūna.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.