Medū cepti burkāni Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja ledusskapī vai sakņu groziņā iekrājušies burkāni un nav ideju kā tos likt lietā maltītes gatavošanā, apcepiet šos sakņaugus medus glazūrā.

Nepieciešams:

  • 1 kg burkānu,
  • 70 ml olīveļļas,
  • 4 ēdamkarotes medus,
  • 1 tējkarote sāls,
  • 2 baltie sīpoli.

Gatavošana:

1

Burkānus un sīpolus nomizo. Burkānus sagriež strēmelēs vai 5 mm biezās ripiņās, bet sīpolus – daivās. Nelielā bļodiņā sajauc eļļu ar medu un sāli.

2

Cepamo trauku ietauko ar eļļu, tur izkārto burkānus un sīpolus, visu pārlej ar mērci un dārzeņus tajā apviļā. Liek cepties cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā un cep aptuveni 30 minūtes, līdz burkāni mīksti. Pasniedz siltus kā piedevu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...