Medū un apelsīnu sulā glazēti burkāni Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg burkānu,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • sāls, pipari pēc garšas,
  • sula no 1 apelsīna,
  • 1–2 ēdamkarotes balzamiko etiķa,
  • 40 g sviesta,
  • 2 ēdamkarote brūnā cukura,
  • svaigi pētersīļi.

Gatavošana:

1

Burkānus nomazgā, nomizo, sagriež salmiņos vai kubiņos, liek bļodā, pievieno sāli, piparus, eļļu un rūpīgi izmaisa. Izkārto uz cepamās pannas un liek cepties 180 °C temperatūrā uz 30 minūtēm.

2

Mazā katliņā liek sviestu, cukuru, apelsīnu sulu, balzamiko etiķi un karsē, līdz sviests izkusis.

3

Izņem burkānus, aplej ar katla saturu, rūpīgi izmaisa un cep vēl dažas minūtes, līdz burkāni mīksti un nedaudz karamelizējušies. Pirms pasniegšanas pārber ar svaigi sakapātiem pētersīļiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri, Svētki, Ziemassvētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...