Medus gurķīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g gurķu,
  • 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
  • 2 čili,
  • 2 tējkarotes medus,
  • deserta karote smalkas jūras sāls,
  • 3 ķiploka daiviņas.

Pasniegšanai:

  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • 1,5 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu,
  • 1,5 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu.

Gatavošana:

1

Svaigus, nepāraugušus gurķus gareniski sagriež plānās šķēlēs (ja garie gurķi – sagriež ripiņās) un liek traukā.

2

Bļodiņā sajauc kopā baltvīna etiķi, ripiņās vai šķēlītēs sagrieztu čili, šķidru medu, sāli un smalki sakapātu ķiploku.

3

Marinādi pārlej gurķiem, samaisa un uz pusstundu liek ledusskapī.

4

Pirms pasniegšanas gurķus samaisa ar neitrālas garšas eļļu un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana