
Rabarberu ievārījums ar apelsīniem 
Rabarberu skābumu un cukura saldumu lieliski papildina...
Ja plūmju krājumu ir tā pavairāk, kompota gatavošana būs labs veids, lai atbrīvotos no lielās ražas. Pēc tam kompots būs labs padzēriens, ziemā to varēs sildīt kopā ar ābolu sulu un našķēties ar siltu padzērienu, bet sulīgās plūmes izmantot kūkās, ķīseļos un plātsmaizēs.
Nepieciešams:
Plūmes nomazgā, attīra no kauliņiem, sagriež uz pusēm vai četrās daļās un pilda burkās.
Pa to laiku katliņā ieber cukuru, pārlej ar ūdeni un pagatavo sīrupu.
Kad sīrups uzvārīts, to pārlej plūmēm.
Burkas atkarībā no to tilpuma liek pasterizēties uz 15–20 minūtēm.
Pēc pasterizēšanas burkām uzliek vāciņus un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Pēc tam uzglabā vēsā, tumšā vietā.