Piecu kāpostu zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500–600 g liesas cūkgaļas,
  • 300 g ziedkāpostu,
  • 200 g brokoļu,
  • 200 g Briseles kāpostu (var izmantot saldētus),
  • 200 g kolrābju,
  • 200 g parasto kāpostu,
  • 200 g pākšu pupiņu,
  • 100 g kartupeļu,
  • 100 g burkānu,
  • 50 g sīpolu,
  • 2–3 ēdamkarotes sviesta vai cūku tauku,
  • sāls, malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Cūkgaļu sadala kumosa lieluma gabaliņos, ziedkāpostus un brokoļus – rozetēs, kolrābjus un burkānus sagriež kubiņos, kāpostus un kartupeļus – vidēja lieluma salmiņos, sīpolus smalki sakapā, pupu pākstis, ja nepieciešams, pārgriež vairākās daļās.

2

Sakarsētās taukvielās apcep sīpolus un burkānus, tad pievieno cūkgaļu, kāpostus un kolrābjus – apcep un visu kādu brīdi pasutina. Pielej ūdeni un uz lēnas uguns vāra gandrīz gatavu, vārīšanas laikā pēc kārtas pievienojot pupiņu pākstis un kartupeļus.

3

Atsevišķi uz pannas taukvielās izsautē Briseles kāpostus (ja galviņas ir paprāvas, tās pārgriež uz pusēm vai četrās daļās).

4

5 minūtes pirms gatavības pievieno Briseles kāpostus un brokoļus, pēc garšas piemet sāli un pieber piparus. Pasniedz ar skābu krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...