Pikantā zivju frikadeļu zupa ar kokosriekstu pienu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Aukstākam rudens laikam piestāv sātīgas un mazliet pikantas zupas. Šoreiz iesaku pamēģināt ko neikdienišķāku, ar eksotiskākām izejvielām, kuras mūsdienās pieejamas gandrīz visos lielveikalos. Vienkārši pagatavojams un gards virums.

Nepieciešams:

  • 1 tējkarote sarīvēta svaiga ingvera,
  • 1 tējkarote kaltētas citronzāles (var nopirkt garšvielu veikalā «Spice House»),
  • 150 g šampinjonu (var lietot arī citas sēnes),
  • 0,5–0,7 l karsta vistas vai dārzeņu buljona,
  • 400 ml kokosriekstu piena,
  • 1 tējkarote karija pulvera,
  • 1–1,5 tējkarotes zivju mērces,
  • 1–2 tējkarotes laima sulas,
  • 30 g rīsu nūdeļu,
  • 1,5 tējkarotes brūnā cukura,
  • čili un zaļumi – pasniegšanai.

Zivju frikadelēm:

  • 200 g samaltas baltās zivs gaļas (es izmantoju maltu pikšas fileju),
  • 1 ola,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 50 g rīvmaizes,
  • 30 g miltu,
  • pustējkarote čili pulvera,
  • sāls un svaigi malti pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Sagatavo zivju frikadeļu masu, kārtīgi sajaucot visas sastāvdaļas. Katlā ielej pāris ēdamkarotes olīveļļas, pieliek ingveru, citronzāli un karija pulveri un apcep apmēram 30 sekundes.

2

Pielej buljonu, zivju mērci, brūno cukuru un šķēlītēs sagrieztas sēnes. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 3–5 minūtes.

3

Pielej klāt kokosriekstu pienu un izmaisa. Tad zupā pa vienai uzmanīgi liek sagatavotās zivju frikadeles un vāra apmēram 5 minūtes.

4

Pēc tam pievieno sauju nūdeļu un vāra, līdz viss ir gatavs.

5

Noņem katlu no plīts, pievieno laima sulu un, ja nepieciešams, arī sāli. Dekorē ar čili šķēlītēm un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Zivju un jūras produktu

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...