Pikantā zivju frikadeļu zupa ar kokosriekstu pienu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Aukstākam rudens laikam piestāv sātīgas un mazliet pikantas zupas. Šoreiz iesaku pamēģināt ko neikdienišķāku, ar eksotiskākām izejvielām, kuras mūsdienās pieejamas gandrīz visos lielveikalos. Vienkārši pagatavojams un gards virums.

Nepieciešams:

  • 1 tējkarote sarīvēta svaiga ingvera,
  • 1 tējkarote kaltētas citronzāles (var nopirkt garšvielu veikalā «Spice House»),
  • 150 g šampinjonu (var lietot arī citas sēnes),
  • 0,5–0,7 l karsta vistas vai dārzeņu buljona,
  • 400 ml kokosriekstu piena,
  • 1 tējkarote karija pulvera,
  • 1–1,5 tējkarotes zivju mērces,
  • 1–2 tējkarotes laima sulas,
  • 30 g rīsu nūdeļu,
  • 1,5 tējkarotes brūnā cukura,
  • čili un zaļumi – pasniegšanai.

Zivju frikadelēm:

  • 200 g samaltas baltās zivs gaļas (es izmantoju maltu pikšas fileju),
  • 1 ola,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 50 g rīvmaizes,
  • 30 g miltu,
  • pustējkarote čili pulvera,
  • sāls un svaigi malti pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Sagatavo zivju frikadeļu masu, kārtīgi sajaucot visas sastāvdaļas. Katlā ielej pāris ēdamkarotes olīveļļas, pieliek ingveru, citronzāli un karija pulveri un apcep apmēram 30 sekundes.

2

Pielej buljonu, zivju mērci, brūno cukuru un šķēlītēs sagrieztas sēnes. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 3–5 minūtes.

3

Pielej klāt kokosriekstu pienu un izmaisa. Tad zupā pa vienai uzmanīgi liek sagatavotās zivju frikadeles un vāra apmēram 5 minūtes.

4

Pēc tam pievieno sauju nūdeļu un vāra, līdz viss ir gatavs.

5

Noņem katlu no plīts, pievieno laima sulu un, ja nepieciešams, arī sāli. Dekorē ar čili šķēlītēm un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Zivju un jūras produktu