Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams (4 porcijām):
Vispirms nomizo un smalkos gabaliņos sagriež sīpolu. Pannā sakarsē eļļu un uz lēnas uguns tos cep, līdz kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno malto gaļu, smalki sakapātu čili bez sēkliņām. Cep gaļu, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna. Kad gaļa apcepusies, pievieno smalki sagrieztu papriku un to viegli apcep.
Pievieno noskalotas pupiņas, tomātus, tomātu pastu, visas garšvielas un pārlej ar buljonu. Visu apmaisa un ļauj uzvārīties. Kad zupa vārījusies kādas 10 minūtes, pievieno kukurūzu bez šķidruma. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
Pasniedz ar skābu krējumu, čipsiem «Nachos» un pārkaisītiem svaigiem zaļumiem.