Pildīti saldie kartupeļi ar bekonu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tie, kas kaut reizi pagaršojuši saldos kartupeļus, zinās, cik interesantu garšu tie sniedz, turklāt itin nemaz nelīdzinās parastajiem kartupeļiem. Tāpēc reizēs, kad vārīti vai krāsnī cepti kartupeļi apnikuši, laiks pievērsties saldo kartupeļu burvībai. Lai arī šiem oranžajiem sakņaugiem ir saldena garša un tos mēdz izmantot arī saldāku ēdienu gatavošanā, piemēram, maizes vai kūkas, taču arī pamatēdienos šis tupenis būs izcils, turklāt tas ir veselīgāks par kartupeļiem, kas aug teju katrā dārzā.

Nepieciešams:

  • 2 saldie kartupeļi,
  • olīveļļa apslacīšanai,
  • 1 sīpols,
  • 150 g bekona,
  • zaļumi garnēšanai.

Gatavošana:

1

Saldos kartupeļus nemizo, bet kārtīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm un sadursta ar dakšiņu gan vidusdaļu, gan mizas daļu. Vidusdaļu ieziež ar olīveļļu. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru un izkārto uz tās kartupeļu pusītes. Liek cepties cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 30 minūtes.

2

Kamēr cepas kartupeļi, sīpolu smalki sakapā un cep eļļā uz vidējas liesmas, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, bet ne brūni. Tad pievieno smalki sagrieztu bekonu un vēl pacep.

3

Kad kartupeļi izcepušies, tos izņem no krāsns un nedaudz atdzesē. Tad ar karoti izņem gandrīz visu pildījumu, atstājot to nedaudz gar malām, un bļodiņā samaisa kopā ar apcepto bekonu. Masu viegli saspaida, līdzīgi kā to dara ar parasto kartupeļu biezeni, tad liek atpakaļ laiviņās un pasniedz, garnējot ar zaļumiem. Pasniegšanai var izmantot skābo krējumu, kādu mērci uz jogurta bāzes, tāpat šo sātīgo maltīti lieliski papildinās arī svaigi salāti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...