
Sālītas dilles 
Dilles ir viena no visvairāk lietotākajām piedevām...
Tā nebūtu godam pavadīta vasaras izskaņa un rudens sagaidīšana, ja netaptu aromātisks plūmju ievārījums. Interesantākam gala rezultātam iesakām pamēģināt salikumu ar persikiem – lieliska piedeva pie rīta putrām, pankūkām, pildījumam kūkās un citviet.
Nepieciešams:
Plūmes un persikus nomazgā, attīra no kauliņiem, sagriež mazākos gabalos.
Augļus liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno kanēļa standziņas un liek vārīties. No uzvārīšanas brīža uzņem laiku – 10 minūtes. Tad var pievienot cukuru un turpināt vārīt, ik pa brīdim apmaisot, lai ievārījums neiet pāri katliņa malām. Vāra vēl 5–10 minūtes, ik pa brīdim nosmeļot putas.
Izņem no katliņa kanēļa standziņas. Pilda ievārījumu karstās, sterilizētās burkās, aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.