Plūmju un persiku ievārījums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tā nebūtu godam pavadīta vasaras izskaņa un rudens sagaidīšana, ja netaptu aromātisks plūmju ievārījums. Interesantākam gala rezultātam iesakām pamēģināt salikumu ar persikiem – lieliska piedeva pie rīta putrām, pankūkām, pildījumam kūkās un citviet.

Nepieciešams:

  • 500 g plūmju pēc izvēles,
  • 500 g persiku,
  • 250 ml ūdens,
  • 500 g ievārījuma cukura,
  • 2 kanēļa standziņas.

Gatavošana:

1

Plūmes un persikus nomazgā, attīra no kauliņiem, sagriež mazākos gabalos.

2

Augļus liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno kanēļa standziņas un liek vārīties. No uzvārīšanas brīža uzņem laiku – 10 minūtes. Tad var pievienot cukuru un turpināt vārīt, ik pa brīdim apmaisot, lai ievārījums neiet pāri katliņa malām. Vāra vēl 5–10 minūtes, ik pa brīdim nosmeļot putas.

3

Izņem no katliņa kanēļa standziņas. Pilda ievārījumu karstās, sterilizētās burkās, aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana