Polenta ar ceptām sēnēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 500 g šampinjonu,
  • 500 ml piena,
  • 150 g kukurūzas putraimu,
  • 30 g sviesta,
  • 1 sīpols,
  • 2 ķiploka daivas,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • cietais siers.

Gatavošana:

1

Katliņā uzvāra pienu. Pamazām pieber kukurūzas putraimus – nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Turpina vārīt uz nelielas liesmas un ik pa brīdim apmaisa, līdz putra uzbriedusi.

2

Sēnes sagrieztas šķēlēs, tad pannā izkausē sviestu un tās apcep zeltaini brūnas. Pievieno smalki sakapātu ķiploku, sāli, piparus un vēl mirkli pacep.

3

Ar sviestu ietauko kādu cepamo veidni, tajā lej putru, izlīdzinot to. Pārber pāri apceptās sēnes un smalki sarīvētu sieru. Ievieto līdz 188 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ar grila režīmu un atstāj uz 5 minūtēm, līdz siers pakūst. Griež šķēlēs un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...