Putnu aknu pastēte
Nepieciešams
150 g vistu, cāļu vai citu...
Nepieciešams (4 porcijām):
Katliņā uzvāra pienu. Pamazām pieber kukurūzas putraimus – nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Turpina vārīt uz nelielas liesmas un ik pa brīdim apmaisa, līdz putra uzbriedusi.
Sēnes sagrieztas šķēlēs, tad pannā izkausē sviestu un tās apcep zeltaini brūnas. Pievieno smalki sakapātu ķiploku, sāli, piparus un vēl mirkli pacep.
Ar sviestu ietauko kādu cepamo veidni, tajā lej putru, izlīdzinot to. Pārber pāri apceptās sēnes un smalki sarīvētu sieru. Ievieto līdz 188 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ar grila režīmu un atstāj uz 5 minūtēm, līdz siers pakūst. Griež šķēlēs un pasniedz.