Rabarberu ievārījums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ziemā šo skābeno ievārījumu lieto pie pankūkām vai vāra ķīseļos, izmanto kā pildījumu tortēm un ruletēm, pievieno, gatavojot krēmus, uzputeņus vai želejas.

Nepieciešams:

  • 500 g sasmalcinātu rabarberu,
  • 500 g ievārījuma cukura,
  • citrona sula,
  • 3 g malta kardamona.

Gatavošana:

1

Katliņā uzvāra sasmalcinātus, nosusinātus rabarberus kopā ar ievārījuma cukuru, citrona sulu un kardamonu, noputo un, nepārtraukti maisot, vāra vēl 4 minūtes.

2

Lej izmazgātās, sterilās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā. Kardamonu var aizstāt ar 1–2 ēdamkarotēm svaiga, rīvēta ingvera.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana