Risoto ar sparģeļiem un fenheli Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 800 ml dārzeņu buljona,
  • 400 ml apaļgraudu rīsu,
  • 150−200 ml baltvīna,
  • saišķītis svaigu vai saldētu zaļo sparģeļu,
  • 1 fenhelis,
  • 1 dzeltenais sīpols,
  • augu eļļa,
  • gabaliņš parmezāna,
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

1

Sparģeļiem nogriež pārkoksnējušos apakšējo kātu daļu, pašus sagriež gabaliņos. Fenheli sasmalcina kubiņos.

2

Sīpolu nomizo, sasmalcina, apcep eļļā. Pieber rīsus un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

3

Pielej vīnu, apmaisa un vāra, līdz tas iztvaikojis. Pakāpeniski iemaisa buljonu pamīšus ar sparģeļiem un fenheli. Vāra uz lēnas uguns 20 minūtes, pēc garšas piemetot sāli un piparus.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri