Ideāls variants vakariņām, kad ierastie kartupeļi jau šķiet vienmuļāki par vienmuļu. Turklāt gatavošana ir gaužām vienkārša un var pat iztikt bez jebkādām piedevām, jo šie kartupeļi nesatur tik daudz cietes un ir krietni mīkstāki par parastajiem.
Nepieciešams:
Ir divi veidi, kā var pagatavot saldo kartupeļu biezeni. Vienkāršāks, bet nedaudz ilgāks – batātes sagriež uz pusēm, veic nelielus iegriezumus un cep cepeškrāsnī, līdz tās ir kļuvušas mīkstas. Tad tās izgrebj no mizas un sastampā. Nedaudz piņķerīgāks variants – nomizo, sagriež gabaliņos, vāra gluži kā parastos kartupeļus un stampā pēc tam.
Jebkurā gadījumā, kad batāte kļuvusi mīksta, to sastampā ar garšvielām un sviestu, tad pielej pienu un samaisa, lai veidojas viendabīgs biezenis.
Pasniedz kā piedevu tūlīt pēc gatavošanas.