Sālītu meža sēņu zupa   Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Armands Avens, www.fotoreceptes.lv
Vērtējums:

Ko darīt, kad mājās uzrodas bundulis ar sālītām meža sēnēm, bet tauku riepa uz vēdera brēc, ka pietiek, pietiek izrīties? Nu, jātaisa vien «mazkaloriju» zupas versija, kas patiesībā sanāk tīri sakarīga, jo šāda veida sēnēm piemīt savdabīga garša, kas izceļ šo zupu. Gatavošana ir elementāra un visai ātra. Ķeramies klāt!

 

Nepieciešams:

  • sālītas meža sēnes, šoreiz – bļodiņa bērzlapju,
  • apmēram tik pat daudz kartupeļu,
  • pāris sīpoli,
  • ķiploks,
  • burkāni,
  • svaigi vai saldēti zaļumi,
  • iecienītās garšvielas, kas nu pašam garšo – pipari, paprika vai kurkuma «tonim» (sāli nevajag, tā nāks no sēnēm).

 

Gatavošana:

1

Sagriežam nelielos gabaliņos sīpolu, ātri apcepam – pilīti eļļas vai sviesta vajadzēs, tad apceptos sīpolus ieberam zupas katlā.

2

Nomizojam un sarīvējam burkānus, tāpat uz ātru roku apcepam – un katlā pie sīpoliem.

3

Ķeramies klāt sālītajām meža sēnēm. Šī ir lieta, kas vistiešāk iespaido zupas garšu, jo viens būs sālījis ķiplokos un upeņu lapās, cits cita recepte. Sariežam sēnes gabaliņos, apcepam un liekam klāt pie sīpoliem un burkāniem.

4

Atceroties, ka vēl nāks klāt kartupeļi, uzlejam tik daudz ūdens, cik šķidru zupu gribam, un gaidām, kamēr uzmetīs burbuli.

5

Atceroties, ka vēl nāks klāt kartupeļi, uzlejam tik daudz ūdens, cik šķidru zupu gribam, un gaidām, kamēr uzmetīs burbuli.

6

Kamēr ūdens uzvarās. sagriežam kartupeļus, tad liekam zupā un vārām, kamēr mīksti.

7

Uz beigām pieberam sagrieztus zaļumus, piemetam piparus, pielabojam krāsu ar kurkumu vai papriku. Zupa gatava! Tā ir vienkārša, bet ar izteiktu, īpatnēju garšu, un, galvenais, ēd cik gribi – kaloriju praktiski nav.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...