Šampinjonu biezzupa ar kausēto sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Kristīne Grigorjeva, http://amam.lv
Vērtējums:

Biezzupas ir viens no ēdieniem, ko var ātri pagatavot pusdienās vai vakariņās. Tās ir sātīgas, veselīgas un mēdz būt ar dažādām garšas niansēm. Šīs zupas ir viens no veidiem, kā tradicionālu maltīti padarīt nedaudz savādāku. Savukārt mūsu top lieta ir sēnes, ko mēs mēģinām gatavot dažādos veidos. Šī zupa būs lieliski piemērota drēgnos un tumšos ziemas vakaros, jo tā tiešām spēj sasildīt un ir ļoti garšīga.

Nepieciešams:

  • 500–700 g šampinjonu,
  • 4 kartupeļi,
  • 1 burkāns,
  • 1 dārzeņu buljonete,
  • 200 g klasiskā kausētā siera,
  • apmēram 1 l ūdens,
  • sāls un pipari – pēc garšas,
  • zaļumi – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Nomazgā, nomizo un sagriež dārzeņus un sēnes.

2

Katliņā liek vārīties ūdeni ar buljoneti. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno kartupeļus un burkānus.

3

Pēc 5 minūtēm pievieno šampinjonus. Nav jāsatraucas, ja sākotnēji sēnes piepilda visu katliņu un nav nosegtas ar ūdeni – vāroties tās nosēdīsies. Vāra, līdz visi dārzeņi ir mīksti – apmēram 15 minūtes.

4

Pa to laiku atsevišķi apcep dažas sēnes, ko pievieno, pasniedzot ēdienu.

5

Kad dārzeņi izvārījušies, visu sablendē. Pievieno kausēto sieru, garšvielas. Obligāti visu vēlreiz uzvāra.

6

Pasniedz ar pāris atsevišķi apceptām sēnēm un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...