Šampinjonu krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tiem, kas sailgojušies pēc rudens smaržas un gadalaikam piederīgajām dabas veltēm, noteikti jāpagatavo šī zupa. Lai gan šampinjoni mūsu mežos nav sastopami, tie atgādinās par ražas laiku un palutinās pat visizsalkušākos ēdējus.

Nepieciešams:

  • 1–2 kartupeļi,
  • 0,5 l dārzeņu buljona,
  • 1 sīpols vai puravs,
  • 150 g šampinjonu,
  • taukvielas cepšanai,
  • 100 ml saldā krējuma,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • pasniegšanai – baltmaizes grauzdiņi, apceptas sēnes vai sarīvēts zilais siers.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, un liek vārīties buljonā.

2

Kamēr kartupeļi vāras, uz pannas apcep sīpolu vai puravu un tad pievieno šķēlēs sagrieztus šampinjonus. Sēnes apcep zeltaini brūnas.

3

Kad kartupeļi gandrīz gatavi, dažas sēnes izņem dekorēšanai, bet pārējo pannas saturu pievieno katlam un visu sablendē. Pievieno saldo krējumu, garšvielas un vēlreiz uzkarsē, līdz zupa uzmet pirmo burbuli.

4

Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, šķīvja vidū novietojot apceptās sēnes vai virsu pārkaisot ar zilo sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...