Sarkano kāpostu un biešu salāti ar ķirbju sēklām   Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Ir ierasts, ka kāpostu salātus taisa no parastajiem baltajiem galviņkāpostiem, un nepelnīti tiek piemirsti skaistie sarkanie kāposti, kas maltīti noteikti var padarīt daudz košāku. Otra šo salātu zvaigzne ir svaigas bietes. Šī recepte pierāda, ka no pavisam vienkāršiem, viegli pieejamiem produktiem var ātri sagatavot gardu un košu ēdamo.

 

Nepieciešams:

  • 1 neliels sarkanais kāposts,
  • 1 svaiga biete,
  • 150 g grauzdētu ķirbju sēklu.

Mērcei:

  • sula no 1 laima vai maza citrona,
  • 100 ml sarkanā etiķa,
  • 100 ml olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura,
  • sāls, pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kāpostu smalki sagriež, smalki sagriež, bieti sarīvē uz dārzeņu rīves.

2

Sagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas, to pievieno sasmalcinātajiem kāpostiem un bietei, visu kārtīgi samaisa vai ar tīrām rokām kārtīgi samīca. Atstāj uz kādu laiku ievilkties.

3

Pasniedz ar apgrauzdētām ķirbju sēklām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti, Veģetāri

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...