Sarkano lēcu un tomātu biezzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 400 g gabaliņos sagrieztu konservētu tomātu,
  • 150 g sarkano lēcu,
  • 2–3 sīpoli,
  • 2–3 ķiploku daiviņas,
  • 750 ml vistas vai dārzeņu buljona,
  • 200 g mīksta krēmsiera,
  • pāris ēdamkarošu olīveļļas,
  • sāls un melnie pipari pēc garšas.

Pasniegšanai:

  • dažas bazilika lapiņas,
  • nedaudz sezama sēkliņu.

Gatavošana:

1

Sasmalcinātu sīpolus un ķiplokus apcep pannā, līdz tie kļūst zeltaini un mīksti.

2

Lēcas nomazgā, liek buljonā, uzvāra un tad vāra, līdz top pusmīkstas. Tad pievieno konservētos tomātus, sīpolus, uzvāra, ļauj zupai vēl 5 minūtes pavārīties.

3

Katlu noceļ no pavarda, pievieno krēmsieru un pēc garšas pievieno sāli, piparus, ar rokas blenderi sablendē līdz viendabīgai masai.

4

Pasniedz ar svaigām bazilika lapiņām un sezama sēkliņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...