Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Sasmalcina no mizām notīrītus sīpolus un ķiplokus, pirmos ņemot 2–3 reizes vairāk. Gaļu sagriež šašlika cepšanai piemērotos gabaliņos un sajauc ar «Santa Maria» garšvielām, kas paredzētas grilētai gaļai, ievērojot uz paciņas norādīto garšvielu daudzumu attiecībā pret gaļas daudzumu. Traukā liek gaļu, pa starpām ieberot kārtas sīpolu un ķiploku. Pārlej ar sulu, kas izspiesta no citroniem – tās daudzums atkarīgs no marinādes trauka formas, liekot trīs litru burkā, vajadzēs mazāk sulas nekā tad, ja lieto lēzenu katlu. Šašliku var cept jau pēc divām stundām. Taču ilgāk par vienu diennakti šajā marinādē turēt gaļu nevajadzētu, jo tad tā sāks pieņemt rūgtenu gršu.