Sātīgā tomātu zupa ar garnelēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Šī gardā tomātu zupa vienlaikus ir gana atspirdzinoša un sātīga. Kokosriekstu piens piešķir zupai austrumniecisku garšu buķeti. Ja nu nepatīk garneles, bez tām var iztikt vai arī var aizvietot ar maizes grauzdiņiem vai vārītas vistas gabaliņiem.

Nepieciešams:

  • 1 vidējs sīpols,
  • 1 sarkanā paprika,
  • 4 ķiploka daiviņas,
  • 80 g rīsu (es izmantoju brūnos rīsus),
  • 800 g tomātu savā sulā,
  • 400 ml kokosriekstu piena,
  • 400 ml ūdens,
  • 2–3 ēdamkarotes svaigi spiestsa citrona sulas,
  • apmēram 200 g garneļu,
  • jūras sāls un pipari – pēc garšas,
  • pētersīļi dekorēšanai,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Katlā sakarsētā eļļā uz mazas uguns apcep vidēji smalki sagrieztu sīpolu – kubiņos sagrieztu papriku, kamēr tie gandrīz mīksti, tad pievieno sasmalcinātu ķiploku un pacep vēl pāris minūtes.

2

Pievieno konservētos tomātus, ūdeni, rīsus, mazliet sāli un visu vāra, kamēr rīsi gandrīz mīksti.

3

Pievieno kokosriekstu pienu, visu izmaisa un ļauj uzvārīties. Tiklīdz zupa vārās, pievieno garneles un vāra visu apmēram 3–5 minūtes – galvenais ir nepārvārīt, jo tad garneles kļūst sīkstas un tādas kā gumijotas.

4

Pievieno piparus, citrona sulu. Dekorē ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Zivju un jūras produktu

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...