Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Gulaša zupa ir bieza un sātīga. To ēdot vakariņās, pilnīgi noteikti var iztikt bez pamatēdiena.
Nepieciešams:
Sīpolus un ķiploka daiviņu notīra un sasmalcina. Papriku nomazgā, atbrīvo no sēklām un sagriež sloksnītēs. Katru tomātu sagriež astoņās daiviņās.
Cūkgaļas kakla karbonādes un liellopa pleca daļas gaļas gabalus sagriež aptuveni kumosa lieluma gabaliņos, liek sakarsētā katlā un, taukvielas nepievienojot, strauji apcep.
Brūnu garoziņu ieguvušajai apbrūninātajai gaļai pievieno dārzeņus un, nepārtraukti maisot, arī labi apbrūnina.
Pielej buljonu, pievieno paprikas pulveri, timiānu, lauru lapu, piparus, cukuru un vāra aptuveni stundu.
Katlu noceļ no uguns un pievieno ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli. Pasniedz ar skābu krējumu.