Sātīgā ungāru gulaša zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Gulaša zupa ir bieza un sātīga. To ēdot vakariņās, pilnīgi noteikti var iztikt bez pamatēdiena.

Nepieciešams:

  • 200 g liellopu gaļas,
  • 200 g cūkgaļas kakla karbonādes,
  • 250 g sīpolu,
  • 250 g tomātu,
  • 2 paprikas,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • 1,5 l gaļas buljons,
  • 2 tējkarotes paprikas pulvera,
  • 1 tējkarote timiāna,
  • lauru lapa, malti melnie pipari,
  • 1 tējkarote rīvētas citrona mizas,
  • šķipsniņa maltu ķimeņu,
  • sāls, cukurs,
  • 150 g skābā krējuma.

Gatavošana:

1

Sīpolus un ķiploka daiviņu notīra un sasmalcina. Papriku nomazgā, atbrīvo no sēklām un sagriež sloksnītēs. Katru tomātu sagriež astoņās daiviņās.

2

Cūkgaļas kakla karbonādes un liellopa pleca daļas gaļas gabalus sagriež aptuveni kumosa lieluma gabaliņos, liek sakarsētā katlā un, taukvielas nepievienojot, strauji apcep.

3

Brūnu garoziņu ieguvušajai apbrūninātajai gaļai pievieno dārzeņus un, nepārtraukti maisot, arī labi apbrūnina.

4

Pielej buljonu, pievieno paprikas pulveri, timiānu, lauru lapu, piparus, cukuru un vāra aptuveni stundu.

5

Katlu noceļ no uguns un pievieno ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli. Pasniedz ar skābu krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...