Sātīgais kartupeļu sacepums ar sieru un ķiplokiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šķiet, neviens svētku galds neiztiek bez kāda sātīga kartupeļu un ēdiena! Tieši šajās reizēs ierastos vārītos kartupeļus var aizstāt ar krēmīgu sacepumu, kuru pikantāku padara ķiploki. Šāda piedeva piestāvēs pie jebkāda papildinājuma, vai tā būtu zivs, cepetis, grilēti dārzeņi vai svaigi salāti.

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu,
  • 200 g siera,
  • dažas ķiploku daiviņas,
  • 250 g saldā krējuma,
  • Vidusjūras garšaugu maisījums,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Sagatavo cepamo trauku, kurā tiks gatavots sacepums – to ietauko ar sviestu vai eļļu.

2

Kartupeļu nomizo, nomazgā, un sagriež plānās šķēlītēs. Izkārto traukā pirmo kārtu ar kartupeļiem, tad pārber nedaudz siera un smalki sakapātus ķiplokus, bet ne visus. Tādā pat secībā atkārto, līdz trauks ir piepildīts. Pēdējais kārtai pārber pāri sieru. Visu pārlej ar saldo krējumu, kas sajaukts kopā ar sāli un garšvielām.

3

Veidni pārklāj ar foliju un liek cepties. Pēc 30 minūtēm foliju noņem un cep vēl aptuveni 10 minūtes, līdz virskārta top zeltaini brūna.

1 kometāri

  • Ritvars
    Un šis viss, 200°C, 30 + 10 minūtēs būs gatavs? Ha Ha Ha Ha

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri