Rudens un ziemas mēnešiem piestāv siltas, sātīgas maltītes, un sēņu zupa ar grūbām ir viena no tādām. Tā ļoti labi pabaros izsalkušos gan zupas gatavošanas dienā, gan nākamajā. Pasniedzot kopā ar siltu maizīti, kas apsmērēta ar zaļumu sviestu, papildporciju pieprasīs ne viens vien zupas ēdējs.
Nepieciešams:
Vispirms atsevišķi jāvāra grūbas, taču nedrīkst izvārīt pilnībā – tām jābūt pusgatavām. Tad tās nokāš un noliek malā, līdz būs gatavas pārējās zupas sastāvdaļas.
Burkānus un kartupeļus sagriež mazos kubiņos, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.
Pa to laiku uz sakarsētas pannas apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši viegli caurspīdīgi. Tad pievieno šķēlēs sagrieztas sēnes un tās nedaudz apcep.
Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievieno grūbas, sīpolus, sēnes un vāra, līdz visi produkti ir mīksti.
Pievieno sāli, piparus, garšvielas pēc izvēles un ļauj zupai nedaudz ievilkties. Pasniedz ar skābo krējumu.