Sezonas dārzeņu zupa ar kausēto sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Nekas nevar būt gardāks par pirmajiem kartupeļiem, burkāniem, zirnīšiem un citiem dārzeņiem, kas ir izauguši tepat Latvijā un varbūt arī pašu dārzā. Svinam dārza ražas laiku!

Nepieciešams:

  • 2 burkāni,
  • 1 vidējs ziedkāposts,
  • 300–400 g zaļo zirnīšu,
  • 200 g sviesta pupiņu,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 neliels fenhelis,
  • 2 litri dārzeņu buljona,
  • 300–400 g kausētā siera,
  • eļļa cepšanai,
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Katlā sakarsētā eļļā apcep vidēji smalki sagrieztu fenheli. Kad fenhelis gandrīz mīksts, pievieno sagrieztu ķiploku un visu mazliet pacep. Pievieno buljonu.

2

Kad buljons sāk vārīties, pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus, pavāra 5 minūtes, un tad ik pēc 5 minūtēm pēc kārtas pievieno pārējos dārzeņus – zirņus, nelielos gabalos sagrieztas sviesta pupiņas, ziedkāpostus.

3

Kad visi dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno kausēto sieru, visu vēl pavisam mazliet pavāra un gatavs! Dekorē ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas