Sezonas dārzeņu zupa ar kausēto sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Nekas nevar būt gardāks par pirmajiem kartupeļiem, burkāniem, zirnīšiem un citiem dārzeņiem, kas ir izauguši tepat Latvijā un varbūt arī pašu dārzā. Svinam dārza ražas laiku!

Nepieciešams:

  • 2 burkāni,
  • 1 vidējs ziedkāposts,
  • 300–400 g zaļo zirnīšu,
  • 200 g sviesta pupiņu,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 neliels fenhelis,
  • 2 litri dārzeņu buljona,
  • 300–400 g kausētā siera,
  • eļļa cepšanai,
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Katlā sakarsētā eļļā apcep vidēji smalki sagrieztu fenheli. Kad fenhelis gandrīz mīksts, pievieno sagrieztu ķiploku un visu mazliet pacep. Pievieno buljonu.

2

Kad buljons sāk vārīties, pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus, pavāra 5 minūtes, un tad ik pēc 5 minūtēm pēc kārtas pievieno pārējos dārzeņus – zirņus, nelielos gabalos sagrieztas sviesta pupiņas, ziedkāpostus.

3

Kad visi dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno kausēto sieru, visu vēl pavisam mazliet pavāra un gatavs! Dekorē ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...