Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nekas nevar būt gardāks par pirmajiem kartupeļiem, burkāniem, zirnīšiem un citiem dārzeņiem, kas ir izauguši tepat Latvijā un varbūt arī pašu dārzā. Svinam dārza ražas laiku!
Nepieciešams:
Katlā sakarsētā eļļā apcep vidēji smalki sagrieztu fenheli. Kad fenhelis gandrīz mīksts, pievieno sagrieztu ķiploku un visu mazliet pacep. Pievieno buljonu.
Kad buljons sāk vārīties, pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus, pavāra 5 minūtes, un tad ik pēc 5 minūtēm pēc kārtas pievieno pārējos dārzeņus – zirņus, nelielos gabalos sagrieztas sviesta pupiņas, ziedkāpostus.
Kad visi dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno kausēto sieru, visu vēl pavisam mazliet pavāra un gatavs! Dekorē ar zaļumiem.