Kad ledusskapī vientuļi lūkojas palikušais siera ritulītis, bet uz ledusskapja gozējas grozs, pilns ar siltumnīcas tomātiem, lieliska kombinācija, kurā šos produktus savienot, ir sāļais pīrāgs jeb tarte, kas iederēsies gan uz svētku galda, gan laiskās brīvdienu brokastīs.
Nepieciešams:
Smilšu mīklai:
Bļodā iesijā miltus, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu sviestu un veido ar pirkstiem saberz drupačām līdzīgu masu. Tas jādara veikli, lai sviests nesāk kust. Tad pievieno sāli, olu dzeltenumus un ar rokām samīca mīklu. Pievieno pienu un turpina ar rokām kārtīgi mīcīt, līdz izveidojas viendabīga, gluda mīkla. To ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī.
Dārzeņus sagriež mazākos gabaliņos, ķirštomātus – uz pusēm.
Bļodiņā sakuļ olas, pielej pienu un samaisa, bet nekuļ. Pieber sāli, garšvielas un iemaisa.
mīklu ar mīklas veltni izrullē vienādi biezu, ieklāj tartes formā un izlīdzina, gar malām lieko mīklu nogriežot. Ar dakšiņu sadursta mīklu, lai tā cepoties nepiepūšas. Liek mīklu 200 °C temperatūrā uz 10 minūtēm, līdz tā viegli apcepusies, bet vēl nav brūna.
Uz izceptās mīklas izkārto sagrieztos dārzeņus, bet tomātus vēl neliek. Pārlej olu masu, izkārto ķirštomātus un pārber bagātīgu kārtu siera. Liek cepties uz 25–35 minūtēm, līdz pīrāgs izcepies un virskārta kļuvusi zeltaini brūna.