Vīnogu un kāpostu salāti
Nepieciešams:
Puse neliela galviņkāposta,
2 gab. nelieli...
Šo recepti es aizguvu, ieklausoties savas kolēģes ieteikumos. Izdomāju pamēģināt, un sanāca ļoti gardi. Izrādījās ļoti vienkārši pagatavojams un veselīgs ēdiens. Vienīgais laikietilpīgākais process šajā pasākumā ir burkānu sagriešana salmiņos. Jo smalkāk sagriezti burkāni, jo ātrāk salāti būs gatavi! Piemērots arī veģetāriešiem.
Nepieciešams:
Burkānus notīra un sagriež garenos salmiņos. Uz pannas sakarsē olīveļļu, liek iekšā burkānus un sautē, kamēr mīksti.
Kad burkāni ir gandrīz gatavi, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un timiānu. Cep, nepārtraukti maisot, apmēram 1 minūti, kamēr gatavs.
Ēd siltus. Var būt kā lieliska piedeva pamatēdienam.