Šķelto zirņu krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g šķelto zirņu,
  • 1–2 burkāni,
  • 1–2 sīpoli,
  • 2–3 tējkarotes kurkumas,
  • 2 l dārzeņu buljona,
  • sāls, pipari,
  • augu eļļa apcepšanai,
  • pētersīļu zaļumi,
  • skābs krējums un grauzdiņi pasniegšanai – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Burkānus un sīpolus nomizo, sagriež kubiņos un katliņā sakarsētā eļļā apcep, beigās pievieno arī šķeltos zirņus. Visu pārlej uzkarsētu buljonu, uzliek vāku un lēni vāra 1 stundu un 20 minūtes.

2

Zupai pieliek kurkumu, sablendē. Tad to vēlreiz uzkarsē, pēc garšas piemet sāli un piparus.

3

Pasniedz ar pētersīļu zaļumiem, baltmaizes grauzdiņiem un pēc vēlēšanās arī ar krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...