Šķelto zirņu zupa ar čili Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šķeltie zirņi noteikti ir aizmirsta vērtība, taču ikdienas ēdienkartes dažādošanai šis produkts ir pašā laikā. Piesies dūšu, atgādinās par bērnības garšām un, iespējams, ierindosies starp mīļākajiem ēdieniem – tāda ir šī recepte!

Nepieciešams:

  • puse no čili pāksts,
  • 2 mazi vai 1 liels sīpols,
  • 200 g noskalotu dzelteno šķelto zirņu,
  • 1 liels burkāns,
  • 1 litrs dārzeņu vai vistas buljona,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Burkānu un sīpolus smalki sagriež, kopā ar zirņiem un buljonu liek katlā un uzvāra. Uz lēnas uguns atstāj vārīties aptuveni stundu.

2

Smalki sakapā čili, pievieno zupai kopā ar sāli un tad ar rokas blenderi visu sablendē. Pēc tam zupu atkārtoti uzkarsē.

3

Pasniedz ar maizes grauzdiņiem. Zupa būs vēl sātīgāka, ja pirms pasniegšanas tajā iemaisa uz pannas apceptu gaļu, piemēram, cūkas stilbiņa mīkstumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas