Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Risoto noteikti ierindojams starp izcilākajiem vakariņu ēdieniem, kura gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka tas nemaz nevar apnikt.
Nepieciešams:
Tomātus kopā ar buljonu lej katlā, strauji uzvāra un tad uz lēnas uguns karsē kādas 5 minūtes.
Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno rīsus un maisot cep kādas 2 minūtes, līdz jūt rīsu aromātu.
Pielej pannai kausu tomātu buljona un maisot cep, līdz tas uzsūcies rīsos. Tad – atkal kausu buljonu un turpina maisīt, līdz tas iesūcies. Tā turpina darīt, līdz viss buljons iztērēts un rīsi nav pavisam mīksti, bet vēl viegli kraukšķīgi vidū.
Pārkaisa ar sarīvētu sieru, uzliek vāku un atstāj ievilkties uz dažām minūtēm.