Sulīgais tomātu risoto Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Risoto noteikti ierindojams starp izcilākajiem vakariņu ēdieniem, kura gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka tas nemaz nevar apnikt.

Nepieciešams:

  • 70 g cietā siera,
  • 50 g sviesta,
  • 800 g sasmalcinātu konservētu tomātu,
  • 600 ml dārzeņu buljona,
  • 400 g risoto rīsu (Arborio),
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Tomātus kopā ar buljonu lej katlā, strauji uzvāra un tad uz lēnas uguns karsē kādas 5 minūtes.

2

Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno rīsus un maisot cep kādas 2 minūtes, līdz jūt rīsu aromātu.

3

Pielej pannai kausu tomātu buljona un maisot cep, līdz tas uzsūcies rīsos. Tad – atkal kausu buljonu un turpina maisīt, līdz tas iesūcies. Tā turpina darīt, līdz viss buljons iztērēts un rīsi nav pavisam mīksti, bet vēl viegli kraukšķīgi vidū.

4

Pārkaisa ar sarīvētu sieru, uzliek vāku un atstāj ievilkties uz dažām minūtēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri