Sutinātu kāpostu zupa ar kūpinātu gaļu un sēnēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 700 g gaļīgu kaulu buljonam,
  • 500 g skābu kāpostu,
  • 300 g kūpinātas cūkgaļas,
  • 150 g šampinjonu,
  • 2–3 kartupeļi,
  • 1–2 burkāni,
  • 2 sīpoli,
  • 5–6 žāvētas melnās plūmes,
  • 1–2 ķiploku daivas,
  • 50 g sviesta,
  • eļļa cepšanai,
  • 1 lauru lapa,
  • 2–3 piparu graudi,
  • sāls, cukurs – pēc garšas,
  • zaļumi, skābais krējums – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo un vienu sasmalcina. Ķiplokus nomizo, sasmalcina. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Sēnes notīra un sagriež gabaliņos. Žāvētās plūmes sagriež.

2

No kauliem izvāra buljonu, pieliekot vienu sīpolu, lauru lapu un piparus. Skābos kāpostus ieliek māla podiņā, kur izkausēts sviests, uzlej nedaudz ūdens, uzliek vāku un ievieto uz 40 minūtēm cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 °C temperatūrai.

3

Buljonu nokāš no kauliem, lej katlā, liek klāt sutinātos kāpostus, uzvāra un uz mazas uguns turpina vārīt. Pannā apcep sīpolus, burkānus un pievieno zupai. Tad uz pannas apcep sēnes un, kad šķidrums izsusējis, pievieno zupai. Pieliek kartupeļus un vāra zupu, līdz kartupeļi gandrīz gatavi. Tad pieliek ķiplokus, žāvētās plūmes un pavāra vēl 3–5 minūtes. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...