Kad vēl, ja ne pavasarī lai bauda pirmos redīsus, kraukšķīgos salātus un tādus vitamīniem bagātus zaļumus kā loki un dilles! Ja ziemas sezonā gana daudz esam ēduši sildošus un smagus ēdienus, laiks kaut kam vieglākam un gaisīgākam, piemēram, šiem svaigajiem salātiem.
Nepieciešams:
Kāli sagriež strēmelītēs un apcep uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tas kļuvis mīksts.
Pagatavo cieti vārītas olas un atdzesē tās zem tekoša ūdens, lai viegli nomizot čaulu.
Uz šķīvja vai lēzenas bļodas izkārto salātus, pa virsu liek izcepto kāli. Redīsus sagriež smalkās šķēlēs un pievieno bļodas saturam. Olas sagriež daivās vai mazākos gabalos un arī pievieno salātiem.
Nelielā bļodā mērcei sajauc olīveļļu ar citronu sulu, piemetot piparus, sāli, un pārlej pār salātiem tieši pirms pasniegšanas. Pārber pāri kādas sēkliņas, piemēram, ķirbju vai sezama un pasniedz. Ja salātus sātīgākus vēlas, tiem var pievienot tunci, vārītas vistas gabaliņus vai sagrieztu grilētu liellopa fileju.