Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams:
Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus un atstāj vārīties.
Kāpostus sagriež strēmelītēs. Burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos. Sīpolus, ķiplokus nomizo, sasmalcina.
Uz pannas sakarsētā sviestā apcep sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus, kāpostu, visu nedaudz apbrūnina un tad pievieno zupai. Kad zupa apmēram 40 minūtes vārījusies, katlā liek kartupeļus un vāra vēl 15–20 minūtes.
5 minūtes pirms gatavības izņem no katla gaļas gabalu, sadala «karotes lieluma» gabaliņos, liek atpakaļ zupā, pievieno sasmalcinātas pētersīļu lapiņas, mazos kubiņos sagrieztu aso piparu un ķiplokus, pēc vajadzības – sāli. Pasniedz ar skābu krējumu.