Svaigu kāpostu zupa ar saknēm un gaļu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500–700 g liellopu gaļas ar kauliņu,
  • 1/2 no nelielas kāpostgalviņas,
  • 4–5 kartupeļi,
  • 1–2 burkāni,
  • 1–2 sīpoli,
  • 2–3 ķiploku daiviņas,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • 4–5 pētersīļu kāti ar lapiņām,
  • 5–6 smaržīgie pipari,
  • 1–2 lauru lapas,
  • gabaliņš svaiga asā sarkanā pipara,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus un atstāj vārīties.

2

Kāpostus sagriež strēmelītēs. Burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos. Sīpolus, ķiplokus nomizo, sasmalcina.

3

Uz pannas sakarsētā sviestā apcep sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus, kāpostu, visu nedaudz apbrūnina un tad pievieno zupai. Kad zupa apmēram 40 minūtes vārījusies, katlā liek kartupeļus un vāra vēl 15–20 minūtes.

4

5 minūtes pirms gatavības izņem no katla gaļas gabalu, sadala «karotes lieluma» gabaliņos, liek atpakaļ zupā, pievieno sasmalcinātas pētersīļu lapiņas, mazos kubiņos sagrieztu aso piparu un ķiplokus, pēc vajadzības – sāli. Pasniedz ar skābu krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas