Svaigu tomātu tomātu krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg svaigu tomātu,
  • 1–2 sīpoli,
  • 2–3 ķiploku daiviņas,
  • 2–3 ēdamkarotes sviesta,
  • 400–500 ml vistas buljona,
  • 3–4 ēdamkarotes saldā krējuma,
  • 1 tējkarote cukura, sāls,
  • malti melnie pipari – pēc garšas,
  • 2 ēdamkarotes smalki sakapātu bazilika lapiņu (daļu var aizstāt arī ar dillēm),
  • rīvēts cietais siers – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Tomātiem novelk miziņas un pašus sagriež. Sīpolus, ķiplokus nomizo, sasmalcina.

2

Katlā sakarsē sviestu un tajā 6–8 minūtes apcep sīpolus, tie sīpols sāk apbrūnēt. Pievieno tomātus, vistas buljonu, saldo krējumu, sāli un piparus. Uzvāra un tad uz lēnas uguns vāra 10 minūtes, pievieno ķiplokus un vāra vēl 5 minūtes. Noņem no pavarda, iemaisa cukuru, baziliku un sablendē.

3

Zupu pasniedz, pārkaisītu ar rīvētu sieru un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...