Sviestā cepti ziedkāposti ar kariju Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Par ziedkāpostiem atceramies pārāk reti. Tomēr tā ir lieliska dārza velte, ko pagatavot kā pusdienu, tā vakariņu baudīšanā.

Nepieciešams:

  • 1 liela ziedkāposta galva,
  • 2 ēdamkarotes sāls,
  • 1–2 tējkarotes karija,
  • sviests cepšanai,
  • svaigi zaļumi pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Ziedkāpostu sadala rozetēs jeb mazākos gabaliņos, nogriežot lielāko daļu cietā kāta.

2

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un vāra, līdz ziedkāposts gandrīz gatavs, tad tos nokāš.

3

Pannā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno kariju un nedaudz apcep to, lai atdzīvinās garšvielas aromāts. Tad pievieno novārītos ziedkāpostus un cep, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni no visām pusēm. Pasniedz ar svaigi sakapātiem, pārbērtiem zaļumiem. Ja vēlas, pirms pasniegšanas sātīgumam var pārbērt sarīvētu sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...