Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Par ziedkāpostiem atceramies pārāk reti. Tomēr tā ir lieliska dārza velte, ko pagatavot kā pusdienu, tā vakariņu baudīšanā.
Nepieciešams:
Ziedkāpostu sadala rozetēs jeb mazākos gabaliņos, nogriežot lielāko daļu cietā kāta.
Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un vāra, līdz ziedkāposts gandrīz gatavs, tad tos nokāš.
Pannā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno kariju un nedaudz apcep to, lai atdzīvinās garšvielas aromāts. Tad pievieno novārītos ziedkāpostus un cep, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni no visām pusēm. Pasniedz ar svaigi sakapātiem, pārbērtiem zaļumiem. Ja vēlas, pirms pasniegšanas sātīgumam var pārbērt sarīvētu sieru.