Tom Kha zupa ar garnelēm
Nepieciešams:
400 g tīrītu garneļu,
300 g...
Nepieciešams (4–6 porcijām):
Vistas fileju sagriež strēmelēs vai mazos gabaliņos un apcep sakarsētā eļļā, pannā. Cep tik ilgi, līdz vista kļuvusi bāla. Tad pievieno plānās šķēlēs sagrieztus šampinjonus un visu viegli apcep.
Katlā lej ēdamkaroti eļļas, pievieno smalki sakapātu čili, sagrieztu sarkano sīpolu, uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un mirkli pacep. Tad pievieno kokosriekstu pienu, pannas saturu – vistu, sēnes, garšvielas – un pārlej ar ūdeni. Uzliek vāku un ļauj zupai vārīties aptuveni 10 minūtes.
Kad zupa gatava, to pasniedz, daļu laima sagriežot šķēlēs un ievietojot zupā, bet no daļas – sulu iespiežot zupā. Var pārkaisīt svaigus zaļumus.