Turku zirņu zupa ar krēmsieru
Nepieciešams
1 kārba konservētu turku zirņu
2–3...
Nepieciešams:
Katlā lej tomātus savā sulā, pievieno trīs litrus ūdens un ļauj tomātiem izšķīst.
Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos, ķiplokus sakapā, abu apcep pannā ar izkausētu sviestu. Pievieno nevārītus rīsus, lēcas, visu apcep, līdz jūtama rīsu smarža – tas prasīs aptuveni 4–7 minūtes, tikai ir svarīgi ik pa brīdim apmaisīt.
Apceptos dārzeņus un rīsus pievieno katla saturam, pieliek smalkās strēmelēs sagrieztu papriku, sāli, pielej saldo krējumu un vāra, līdz rīsi kļuvuši mīksti un krēmīgi.
Beigās zupā iemaisa veselus ķirštomātus tumīgumam, bet pasniedzot zupu pārkaisa ar saplucinātu mocarellas sieru un svaigiem zaļumiem.