Tomātu, paprika un rīsu biezzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 800 g konservētu tomātu savā sulā,
  • 300 g grilētas paprikas marinādē,
  • 350 g rīsu,
  • 150 g zaļo lēcu,
  • 50 g sviesta,
  • 2 sīpoli,
  • 3 ķiploka daivas,
  • 150 g ķirštomātu,
  • 50 ml saldā krējuma,
  • sāls pēc garšas,
  • 1 mocarella,
  • svaigi zaļumi pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Katlā lej tomātus savā sulā, pievieno trīs litrus ūdens un ļauj tomātiem izšķīst.

2

Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos, ķiplokus sakapā, abu apcep pannā ar izkausētu sviestu. Pievieno nevārītus rīsus, lēcas, visu apcep, līdz jūtama rīsu smarža – tas prasīs aptuveni 4–7 minūtes, tikai ir svarīgi ik pa brīdim apmaisīt.

3

Apceptos dārzeņus un rīsus pievieno katla saturam, pieliek smalkās strēmelēs sagrieztu papriku, sāli, pielej saldo krējumu un vāra, līdz rīsi kļuvuši mīksti un krēmīgi.

4

Beigās zupā iemaisa veselus ķirštomātus tumīgumam, bet pasniedzot zupu pārkaisa ar saplucinātu mocarellas sieru un svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas