Vasaras sezona nav izņēmums, arī šajā laikā kārojas pēc kādas sātīgākas maltītes. Tāpēc biezzupa šādās reizēs būs pašā laikā.
Nepieciešams:
Papriku pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas un liek uz cepamās plāts ar mizu uz augšu. Uz pannas liek arī tomātus, pārber ar sāli, cukuru un liek cepties 180 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes. Pēc tam nedaudz atdzesē un paprikai noņem mizu.
Sīpolu un ķiploka daiviņu nomizo, smalki sakapā.
Katlā sakarsē eļļu un uz nelielas liesmas apcep sīpolus un ķiplokus. Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi, pievieno tomātus, papriku un sulu, kas palikusi pannā pēc dārzeņu cepšanas. Pievieno buljonu un sablendē viendabīgā konsistencē.
Zupu vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc tam ļauj nedaudz padziest. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem, svaigi kapātu baziliku.