Minestrone – dārzeņu virums ar nūdelēm – ir viena no retajām zupām, kas atrodama itāliešu restorānu tradicionālajās ēdienkartēs.
Nepieciešams
Buljonam:
Zupai:
Vispirms pagatavo dārzeņu buljonu. Tam sīpolus, burkānus un selerijas sakni nomizo, sagriež kubiņos un apcep uz sakarsētas, neietaukotas pannas, lai dārzeņiem rastos izteiktāka garša un aromāts. Kad dārzeņi apbrūnējuši, tos liek karstā ūdenī, pievieno lauru lapas, šķipsnu sāls, piparus un visu vāra aptuveni stundu. Pēc tam dārzeņu buljonu nokāš.
Gatavo minestroni: pannā sakarsē eļļu, apcep smalki sagrieztu selerijas kātu, kubiņos sagrieztu sīpolu un burkānu.
Katlā ieber kārbu konservētu balto pupiņu ar visu sulu un sasmalcinātus mizotus konservētos tomātus. Kad pupiņas un tomāti sāk vārīties, pievieno iepriekš izvārīto dārzeņu buljonu.
Vēl pēc brīža pievieno apceptos dārzeņus, garšvielas un nūdeles, bet īsi pirms gatavības – rīvēto sieru.
Svarīgi ievērot: gatavojot zupu, nūdeles jāvāra apmēram par 1/3 īsāku laiku, nekā norādīts uz iepakojuma, jo nūdeles zupā turpinās silt un briest arī tad, kad vārīšana būs pabeigta.
Pirms pasniegšanas zupai pievieno smalki sakapātus svaigus pētersīļus.