Nepieciešams:
Gaļu atdala no cīpslām un plēvēm. Sagriež apmēram 4x4 cm lielos gabalos.
Sīpolus nomizo, abos galos nogriež asnu un saknes vietu (tie marinādi dara rūgtenu) un pārējo sīpolu sagriež vidēji smalkos gredzenos, kurus sajauc kopā ar gaļu un kārtīgi «izspaida», lai gaļa un sīpoli sāk suloties.
1 citronu sagriež smalkās šķēlītēs un iemaisa gaļā.
Etiķi, eļļu un ūdeni sajauc kopā noslēdzamā traukā, piemēram, burkā ar aizskrūvējamu vāku, saskalo un pievieno gaļai. Tad liek sāli, piparus, saldo piparu pulveri un cukuru. Cukurs ir garšas regulētāja funkcija – lai marināde būtu nevis skāba, bet gan saldskāba. Garšvielas ir norādītas aptuveni, tādēļ tās labāk ir likt pēc savas garšas izjūtas un gaumes.
Kad tas viss ir salikts, tad tāpat kā no sākuma kārtīgi gaļa ir jāizspaida un garšvielas jāsajauc ar visu pārējo masu. Kad tas izdarīts, tad atlikušo citronu (labāk pusīti) skaisti sagriež pa virsu kā garnējumu, bet neiemaisa gaļā.
Pēc tam traukam uzliek vai nu ko smagu, lai nospiež, taču, ja trauks ir aiztaisāms (piem. šašliku spainītis), tad var arī tāpat aiztaisīt vāku un novietot istabas temperatūrā. Pēc apmēram 4 stundām gaļa būs gatava.
Tad to sprauž uz iesma vai liek režģī un cep 15–20 minūtes. Uz iesma var pievienot citrona šķēlīti, sīpolus vai dārzeņus.