Turku zirņu un sīpolu falafeļa burgers Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g novārītu bioloģisko turku zirņu «Rapunzel»,
  • 1 vidējs burkāns, smalki sarīvēts,
  • 1 vidējs sīpols,
  • 4 ķiploka daiviņas,
  • 2 ēdamkarotes sojas miltu «Bauckhof» (kā alternatīva olām),
  • 1 ēdamkarote bioloģiskās tahini pastas «Rapunzel»,
  • šķipsniņa bioloģisko piparu «Sonnentor»,
  • timiāns,
  • Himalaju jūras sāls «Biotēka»,
  • 1 tējkarote bioloģiskās kokosriekstu eļļas «Rapunzel» cepšanai.

Gatavošana:

1

Smalki sarīvē burkānus. Nomizo un smalki sakapā sīpolu. Nomizo un smalki saspiež ķiploka daiviņas.

2

Uz karstas pannas izkausē tējkaroti kokosriekstu eļļas un uz lēnas uguns sasautē sarīvētos burkānus, sakapātos sīpolus un ķiploku daiviņas. Dārzeņus sautē aptuveni 20 minūtes, līdz burkāni ir pavisam mīksti.

3

Kamēr dārzeņi sautējas, bļodā ieber novārītos turku zirņus – tos vai nu sablenderē, vai ar roku sastampā līdz putras konsistencei. Turku zirņu masai pievieno sojas miltus, tahini pastu, piparus, timiānu un Himalaju sāli un apmaisa.

4

Kad dārzeņi pannā ir sasautējušies, tos pievieno bļodā pie gatavās turku zirņu masas un kārtīgi samaisa.

5

No iegūtās masas ar rokām veido mazus plācenīšus.

6

Izkausē uz pannas kokosriekstu eļļu un plācenīšus no abām pusēm apcep. No katras puses plācenīši jācep aptuveni 6 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...