Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Ziema ir kā radīta siltām, sātīgām un aromātiskām mērcēm, kas ne tikai priecēs garšas kārpiņas, bet arī vēders teiks paldies par gardumu. Šī mērce turklāt ir arī ļoti veselīga.
Nepieciešams:
Gatavošanas padomi
Burkānus notīra un sarīvē, pēc tam cep uz pannas, kam pievienotas 2 ēdamkarotes sviesta un sāls.
Atlikušajā sviestā apcep miltus un tad pievieno karstu buljonu.
Mērcei pievieno pupiņas un burkānus, tad ļauj visam nedaudz pavārīties un beigās pieliek garšvielas pēc vēlēšanās, piemēram, dilles, pētersīļu zaļumus, majorānu.